S-a modificat legea: Certificatul de nastere romanesc se va putea transcrie DOAR PERSONAL si nu doar la Bucuresti, ci în toata tara!

S-a modificat legea: Certificatul de nastere romanesc se va putea transcrie DOAR PERSONAL si nu doar la Bucuresti, ci în toata tara!

Astfel, incepand cu data de 21 ianuarie 2018, se pot depune cereri de transcriere sau inscriere a certificatelor de nastere si de casatorie la Oficiile de Stare Civila din cadrul tuturor municipiilor resedinta de judet din Romania sau ale celor 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti. De asemenea, persoanele care au avut Permis de sedere, pot solicita transcrierea in localitatea in care au fost rezidenti. Cererile vor fi depuse doar personal, de catre titular sau reprezentant legal in cazul minorilor, nu prin imputernicit sau mandatar.

Pana a se vota aceasta lege, transcrierea documentelor se putea face doar la sector 1, Bucuresti si la oficiile consulare. Acum, transcrierea se poate face si in Bacau, Iasi, Suceava, Timisoara, Cluj-Napoca, Braila, Buzau, Constanta, etc.

„Am urmarit indeaproape procesul de aprobare a acestei legi. Acum se poate merge oriunde in tara pentru a transcrie certificatul de nastere romanesc si toti cetatenii pot beneficia de dreptul lor fundamental fara cozi, fara intermediari si fara alte piedici birocratice. Recomand tuturor cetatenilor sa mearga la oricare primarie, resedinta de judet, din Romania. Nu este nevoie sa parcurga drumul pana la Bucuresti. Legea permite si primariei din Botosani sa transcrie certificate de nastere. Pentru orice intrebari sau ajutor sunt deschis si le stau la dispozitie cetatenilor, atat prin email la veaceslav.saramet@mprp.gov.ro, cat si prin intermediul retelelor de socializare” a declarat Veaceslav saramet, secretarul de stat in cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Prezenta modificare legislativa are rolul de a simplifica procedura de inscriere/transcriere a actelor de stare civila - certificate de nastere si de casatorie – si de a scurta timpul de asteptare pentru prelucrarea acestor cereri.

Programeaza un serviciu

Alege exact
Unde te afli la moment?

Chișinău

 • str. Ismail 100, Chișinău, Moldova

 • xeroxacte@gmail.com

 • +37369508145; +37367749371; +37322785663

 • phone viber whatsapp

  +37369508145

Bălți

 • str. Decebal 5A, Bălți, Moldova

 • xeroxacte@gmail.com

 • +37368575511

 • phone viber whatsapp

  +37369508145

#acte romanesti #cetatenie romana md #documente romanesti #actele necesare pentru pasaport roman #documente necesare pentru cetatenie romana #documente pentru cetatenie romana #cetatenie romana #pret pasaport romanesc #acte necesare pentru cetatenie romana #pasaport roman #pasaport romanesc pentru moldoveni #pasaport roman pret #buletin romanesc #ce acte trebuie pentru pasaport roman #acte necesare pentru pasaport romanesc #pasaport romanesc #acte necesare pentru pasaport roman #perfectarea actelor romanesti #cetatenia romana #pasaport romanesc pret #prelungirea pasaportului romanesc #cetățenie română md #documente pentru pasaport roman #reinnoirea pasaportului romanesc #pretul pasaportului romanesc #acte necesare pentru buletin romanesc #asaport roman acte necesare #acte cetatenie romana #acte necesare pasaport roman #pasaport romanesc #cetatenie romana #transcrieri #buletin romanesc #duplicat #acte romanesti #CPC CPI #documente romanesti #certificat de nastere #juramant #acte stare civila #alocatii #depunere dosar #echivalare diploma #mentiuni #acte necesare pasaport romanesc #acte pasaport romanesc #documente pentru cetatenia romana #permis fara md #permis romanesc #румынское гражданство #румунские документы #румынские водительские права #румынский булетин #румынский паспорт #румынское свидетельство (брака/смерти/о рождении) #документы для румынского гражданства #востановление румынского гражданства #обновить румынские права #продлить румынский паспорт #румынский паспорт цена #гражданство Румынии #регистрация на румынский паспорт #присяга на гражданство Румынии