Consultanță obținere PAȘAPORT ROMÂNESC. Acte de la A (acte moldovenești) - la Z (pașaport, buletin, permis auto - românești)
După obținerea certificatului de cetățenie, următoarea etapă este transcrierea certificatelor de naștere și căsătorie românești. Pachetul de documente poate fi depus personal atât la oficiile de stare civilă din România, cât și la misiunile diplomatice din țara de domiciliu al solicitantului. Termenul pentru transcriere este de 60 zile.
Acte necesare transcriere certificat de naștere:
Acte necesare transcriere certificat de căsătorie:
Acte necesare transcriere certificat de naștere copil:
Buletinul este un act de identitate care atestă domiciliul stabil al titularului pe teritoriul României. Termenul de perfectare a buletinului este de 12-40 zile.
Buletinul românesc are mai multe beneficii dintre care:
Acte necesare pentru perfectarea buletinului:
Fiecare persoane care deține cartea de identitate românească, poate solicita preschimbarea permisului moldovenesc în cel românesc. Termenul pentru preschimbarea permisului străin în cel românesc este de 2,5 luni, iar termenul pentru prelungirea permisului românesc este de până la 2 săptămâni.
Actele necesare:
Pașaportul românesc este un act de identitate internațional care oferă posibilitatea de a circula liber pe teritoriul UE, dar și în țările în care nu este necesară viza. Termen de perfectare 5 zile.
Acte necesare:
Restabilirea cetățeniei române este dreptul legal al fiecărui cetățean care are legătura de rudenie directă cu generația născută în România Mare (părinți, bunici, străbunici), până la 28 iunie 1940.
Compania CORECT.md oferă servicii privind restabilirea documentelor, prin intermediul unei persoane autorizate prin procură, de la arhivele și oficiile de stare civilă.
Termenul de colectare a actelor durează până la o lună.
Actele necesare pentru pregătirea dosarului:
Apostila reprezintă o ștampilă aplicată de către Ministerul Justiției, care confirmă veridicitatea documentelor peste hotarele țării.
Termenul pentru apostilare este de 14 zile.
Acte necesare:
Legalizarea actelor se efectuează în România, este mult mai comod, rapid și ieftin.
Apostila este o formă de legalizare a unui document care se aplică acelor țări care au aderat la Convenția de la Haga din 1961 și este efectuată de statul care a emis actul.
Cazierul judiciar este un act care certifică dacă o persoană a fost condamnată sau dacă au fost luate măsuri cu caracter penal împotriva acestuia. Termenul pentru obținerea cazierului judiciar moldovenesc este de până la 1 lună, iar legalizarea și apostilarea actelor se efectuează într-un termen de până la 2 săptămâni.
Cererile sunt depuse la Agenția Națională pentru Cetățenie din București, Galați, Iași sau Suceava. De asemenea cererile pot fi depuse și la oficiile consulare ale României în țara de reședință a solicitantului.
Pentru a depune dosarul este nevoie de o înregistrare online, care se efectuează în decurs de 1-3 luni.
Actele necesare pentru înregistrare:
Redobândirea cetățeniei este un proces îndelungat și este alcătuit din mai multe etape. Din momentul înregistrării dosarului la ANC și până la emiterea ordinului durează în jur de 2-4 ani. În Legea cetățeniei române nr. 21/1991 este prevăzut termenul de 5 luni pentru examinarea dosarului, din motivul acesta compania CORECT.md oferă serviciul de urgentare a soluționării dosarului. Această procedură se efectuează cu ajutorul unui avocat competent.
Întregul proces durează până la 15 luni.
Acte necesare pentru procesul de urgentare:
Jurământ
Procedura de depunere a jurământului de credință față de statul român necesită o programare și se efectuează în decurs de 6 luni din momentul publicării ordinului.
Actele necesare:
Programare
Dacă ești peste hotare și ai nevoie de perfectarea pașaportului, atunci acest serviciu este exact pentru tine. Nu este necesară deplasarea în România, este de ajuns să deții permisul de ședere din țara unde te afli și mergi la cel mai apropiat consulat. De asemenea, la ofiicile consulare poți depune și dosarul de redobândire a cetățeniei, poți depune jurământul sau să transcrii actele de stare civilă.
Acte necesare pentru programare:
Mențiunea de divorț reprezintă 2 timbre tapate. Una din ele indică faptul că soții au încheiat căsătoria și dacă unul din soți a păstrat sau nu numele de familie, iar cealaltă indică data divorțului și dacă unul din soți și-a schimbat sau nu numele după divorț.
Mențiunea de divorț este necesară atunci când trebuie să perfectăm actele de identitate personale sau a copiilor. Ea se aplică pe certificatul de naștere românesc sau pe certificatul de căsătorie românesc.
Acte necesare pentru mențiunea de divorț:
Mențiune de deces
Procesul este la fel ca și la divorț, mențiune de deces se aplică pe certificatul de căsătorie sau naștere, dar dacă există deja certificatul de căsătorie, atunci se aplică doar pe el.
Acte necesare pentru mențiunea de deces:
În ambele cazuri mențiunea se aplică în termen de 4-5 luni, iar compania CORECT.md vă ajută să depuneți dosarul prin procură.
În cazul certificatului de cătețenie, duplicatul se eliberează de către misiunea diplomatică unde a fost depus jurământul, iar referitor la actele de stare civilă se eliberează de către instituția emitentă.
Termenul pentru obținerea duplicatului este de 1 lună.
Acte necesare pentru duplicat:
Rectificarea actului reprezintă o procedură de modificare/completare a datelor înscrise în actele de stare civilă. Pachetul de acte se depune la serviciul stare civilă unde a fost transcris actul.
Termenul pentru rectificarea actului este de 3-5 luni.
Acte necesare pentru rectificare:
Deschiderea unui cont bancar în România se face în baza buletinului de identitate românesc. Termenul este de până la 1 săptămână.
Acte necesare:
Alocația de stat pentru copii este oferită tuturor copiilor cu vârstă sub 18 ani deținând certificatul de naștere românesc.
Termenul de depunere a dosarului este de 1 lună, iar banii intră în cont în decurs de 3 luni din momentul depunerii.
Acte necesare:
Echivalarea diplomei reprezintă obținerea unui document confirmativ, care dovedește faptul că diploma obținută în străinătate este echivalată conform studiilor din România, astfel fiind recunoscută în țările UE.
Termenul este de 1,5 luni.
Acte necesare:
Persoanele care intenționează să activeze pe teritoriul UE în domeniul transportului va avea nevoie de atestatele profesionale, care sunt de câteva tipuri:
Termenul este de la 1 săptămână până la 1 lună.
Actele necesare: